Nu är Vattenlekan på Drottninghög öppen

Nu är Vattenlekan på Drottninghög öppen!

Vattenlekan ligger i den delen av Drottninghögsparken där de tidigare planerna för beachvolleyboll och beachhandboll låg. Den ingår i ett lekstråk som går från den nya Dinosaurielekplatsen på Fredriksdal, via populära lekplatsen Prinsessor och drakar upp till Vattenlekan.

– Vi är otroligt glada över att äntligen kunna öppna Vattenlekan. Visst hade vi så klart velat öppna den tidigare i sommar som tänkt, men vi får se det som att det är en permanent anläggning som barnen kommer att ha glädje av i många år framöver och vi kommer att ha den igång september ut så att många kan leka här inom det närmaste, beroende på vädret. Vi har strikta regler kring säkerhet när vi bygger en anläggning av den karaktären, här har vi dessutom vattenkvaliteten att tänka på så att det är tryggt att leka i vattnet. Det har alltid vår högsta prioritet, säger Johan Reinholdz, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Den känns riktigt bra att vi fortsätter satsa på barnen, med en helt ny typ av lekmöjligheter i det här fallet. Vi har under arbetets gång sett att det är en efterlängtad plats för många barn i området, som vi hoppas kommer att locka barn från hela Helsingborg till Drottninghög, säger Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ett samarbete med Helsingborgshem

Vi har byggt Vattenlekan tillsammans med Helsingborgshem, som också kommer att bygga ett nytt bad alldeles intill. Det förväntas öppna till sommaren 2023.

Total
0
Shares