Golfparadiset Helsingborg: Där golf och gastronomi möts

Shutterstock

Visste du att Helsingborg är en av de platser i världen med flest golfbanor per kvadratkilometer? Om du är golfentusiast kan du slå dig lös på över 15 högklassiga golfbanor, alla inom en halvtimmes bilfärd från stadens centrum. Många av banorna är öppna året runt, medan andra öppnar tidigt på säsongen och håller öppet långt in på hösten. Våren och hösten i Skåne är verkligen något extra.

Men Helsingborg har mer att erbjuda än bara golf. Här finns en fantastisk kombination av stadspuls och lantlig skånsk charm. Stadens historiska kärna bjuder på kultur och restauranger som verkligen skämmer bort dina smaklökar. Och om du behöver en paus från golfen finns det massor att upptäcka.

Till exempel kan du ta en tur till Lottenlund Estates, bara tio minuter utanför stan. Dessa vackra vinfält, kantade av lavendel, får dig att känna dig som om du befinner dig i Toscana, fast du är kvar i Helsingborg. Här erbjuds vingårdsvandringar med vinprovning och till och med ginprovning – allt producerat på gården. Det är nästan svårt att tro att du inte har teleporteras till Italien!

Ett annat måste är Sofiero slott och dess magnifika trädgårdar. Sofiero kombinerar ett unikt kungligt trädgårdsarv med innovativ trädgårdsdesign. Varje årstid har sin egen charm här, från vårens populära rhododendronblomning till sensommarens praktfulla dahliakvarter. Och missa inte slottsrestaurangen som öppnar igen för säsongen 2024 och serverar middag i världsklass i de historiska slottssalarna.

Om du känner för lite dansk hygge, ta färjan till Helsingör som bara ligger 20 minuter bort. En resa över sundet är nästan ett måste när du är i Helsingborg. På andra sidan väntar smörrebröd, mysiga gränder och Kronborg slott. Varför inte ta en tur på Varvets matmarknad och njuta av den danska atmosfären?

För en fantastisk utsikt över Helsingborg ska du besöka Kärnan, stadens medeltida försvarstorn. På en klar dag kan du se hela vägen till Malmö och Öresundsbron från tornets takterrass, 35 meter upp. För att nå toppen måste du ta dig upp för fem våningar, men utsikten är väl värd ansträngningen.

Och låt oss inte glömma maten! Helsingborg är känt som “Sveriges skafferi” tack vare de utmärkta lokalt odlade råvarorna. Här kan du njuta av prisbelönta praliner hos Chocolatte, Sveriges enda lakritsodling, lokala bryggerier och en restaurangscen som tar in alla goda smaker och komponerar rätter du sent ska glömma.

Så, även om golf kanske är huvudattraktionen, erbjuder Helsingborg mycket mer för både smaklökar och själen. Välkommen till en stad där golf och gastronomi möts på bästa sätt!

Total
0
Shares