Fredriksdal museer och trädgårdar bjuder in till kontorsarbete utomhus

Foto: Helsingborgs museum

På Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg är det ute att arbete inne. Här finns framtidens kontor mitt bland det vackra och vilda med fågelkvitter och extra blått i tak. Under H22 City Expo bjuder man in till kontorsarbete utomhus och firar även Outdoor Office Day med en heldag med föredrag och aktiviteter på temat framtidens arbetsplats. 
– Alla som arbetar i kontorsmiljö borde få möjlighet att ta med sig arbetet utomhus. Naturen gör gott och därför är utekontor en bra idé, säger Catharina Nilsson, guide och utvecklare på Helsingborgs museum. 

I framtidens kontor samsas det gröna och sköna med smattrande tangenter, trådlösa nätverk och stora som små tänkare. Utomhuskontoret kommer att utgöra en viktig pusselbit i morgondagens hybridarbete. Förutom att kreativiteten ökar utomhus påverkar naturen också hälsan positivt. Catharina Nilsson, guide och utvecklare på Helsingborgs museum, berättar: 

– Stressrelaterad ohälsa har ökat under senare tid. Det är ett tecken på att det finns saker som vi behöver arbeta med i arbetslivet och att vi behöver hitta sätt att få in återhämtning i arbetsvardagen. Det härliga i ekvationen är att våra stressnivåer sjunker när vi vistas utomhus i gröna miljöer. Det är huvudanledningen varför arbetsplatser borde hålla möten utomhus och skapa förutsättningar för kontorsarbete i det gröna. 

Prova på kontorsarbete utomhus under H22 City Expo

Under H22 City Expo slår man ett extra slag för friluftskontorets utearbetsplatser på Fredriksdal museer och trädgårdar. Under perioden 9 juni–1 juli kan besökare boka in sig kostnadsfritt och testa korta provpass på de olika utearbetsplatserna från måndag till fredag. Totalt kommer det att finnas fem olika typer av utomhuskontor på museiområdet. Några av kontoren är stationära och några är mobila. Här får man chansen att jobba under ett träd, vid ett stort uteskrivbord eller testa ett mobilt kontor som gör det möjlighet att hitta sin egen favoritarbetsplats mitt bland all kultur- och naturhistoria. Arbetspassen kan bokas via appen Awaio från och med 9 juni samt på plats på Fredriksdal vid herrgårdsområdet.

Outdoor Office Day

Torsdag 16 juni bjuder Fredriksdal museer och trädgårdar in till Outdoor Office Day. Här vill man inspirera deltagare med projekt och satsningar inom utearbetsplatser och grön hälsa. Heldagen vänder sig framför allt till dem som vill veta mer om framtidens hållbara och hälsofrämjande arbetsplats. Det blir en dag då inspiration, nätverkande och utbyte av erfarenheter med andra står på programmet. På plats kommer det att finnas företagare som har tagit fram lösningar för utearbetsplatser och man kommer också att presentera forskning inom ämnet. Vid vackert väder kommer merparten av programmet att hållas utomhus. Deltagande är gratis och man betalar endast för fika- och lunchbiljett. Anmälan via [email protected] krävs. 

Från och med 1 augusti kommer Fredriksdal museer och trädgårdar att erbjuda månadsabonnemang på utomhuskontor för såväl arbetsgivare som egenföretagare. Det är utomhus som framtidens kontor kommer att växa fram.

Total
0
Shares