På fredag drar Hx-festivalen igång

Nu på fredag är det äntligen dags att starta upp Hx-festivalen 2022. Ett brett utbud av musik, smakligheter, shopping och upplevelser är uppdukat.

På stora scenen vid Gröningen ser ni de allra största artisterna som exempelvis Veronica Maggio, Nisse Hellberg, delar av Kokobäng, Jasmine Kara och Danne Stråhed m.fl. Allt visas upp på två 60 m² stora stora LED-skärmar för att även de som väljer att stå lite längre bak ska få en förstklassig upplevelse, vilka är mer än dubbelt så stora jämfört med tidigare år.

Uppe i Slottshagen vid Grytan finns årets Rockscen, rock är den mest efterfrågade musikgenren inför Hx-festivalen 2022. Där bjuds det på ett fullspäckat schema med en bredd av populära band inom rockgenren. 

På stranden vid Fria Bad finns årets mest avslappnade scen med stand-up, dansband, pop/rock/singer songwriter. Dessutom med mat och dryck nära tillhands. Inte långt därifrån finns ett klassiskt festivaltivoli som skapar den rätta festivalstämningen.

På Dunkers baksida och trädäcket vid Kajpromenaden erbjuds en underbar mix av vacker musik, dansuppvisningar, utomhusbio, allsång och prova-på aktiviteter.

Vid Gröningen ligger det stora serveringsområdet med mat från Charles Dickens, Tacos y Burritos, Redimat och Helsingborgs Bryggeri. Mer smakligheter finns på norra Gröningens streetfoodområde och lite smått och gott på marknadsgatan.

Hamntorget erbjuder en minifestival, Brewskival (D)light, med fokus på öl och god mat att avnjuta till det. Längs Kungsparken hittas årets marknadsgata och ett klassiskt utbud av festivalprodukter och godsaker.

— Jag kan inte med ord beskriva hur glada vi är att det äntligen är dags för en fysisk festival i vårt vackra Helsingborg. Vi hoppas på fint väder och ser fram emot go stämning, härliga upplevelser och leende besökare säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx-festivalen.

Fullständigt program finns att läsa på hx.se

Hx-festivalen
När: 1-2 juli klockan 12.00 – 00.00. 
Var: Hamntorget, city, Gröningen, Fria bad och Slottshagen. 

Brewskival (D)light
När: 1-2 juli klockan 12.00 – 00.00
Var: Hamntorget

RIX FM festival
När: Söndag 3 juli klockan 12.00 – 22.30. 
Var: Gröningen, Kungsparken och Fria bads parkering

Total
0
Shares